Головна Новини Світ Росія Стало відомо, кого Росія планувала зробити керівником України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого Росія планувала зробити керівником України

Кремль планував зробити Зеленського нелегітимним президентом та замінити його Медведчуком, який би пропонував мирні переговори для закінчення війни.

3 червня 2024, 15:35 comments3968
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські пропагандисти планували масштабну кампанію дезінформації, яка полягала в усуненні президента України Володимира Зеленського через нібито його нелегітимність. Натомість, Кремль пропонував на місце Зеленського кума Путіна Віктора Медведчука, який би закликав Україну та Захід йти на мирні переговори для закінчення війни на умовах Росії.

Стало відомо, кого Росія планувала зробити керівником України

Колишній проросійський політик і олігарх Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

Про це інформує видання  Washinghton Post, яке посилається на розвідку п’яти європейських країн та внутрішні документи Кремля, які були передані ЗМІ розвідувальними спецслужбами.

Американське видання вказує, що російську пропагандистську операцію, яка отримала назву "Інша Україна", очолив перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко. План полягав у тому, що посилити підтримку зрадника Віктора Медведчука в Україні та серед європейських лідерів, як альтернативу Зеленському, та зробити з нього "голову уряду у вигнанні". 

"Мета полягала в тому, щоб створити організацію, яку можна було б залучити після того, як Росія продемонструє нелегітимність режиму Зеленського, і вести переговори про припинення війни з позиції сили", — пояснив плани Росії один з представників розвідки.

Основним чинником тиску на європейські країни стали б ядерні погрози Росії, а Медведчук мав пропонувати мирні переговори України та Росії, щоб запобігти такому варіанту.

Як зазначає WP, служби безпеки в Європі розслідують роль десятків ультраправих політиків, які могли бути залучені до такої схеми, зокрема йдеться про діячів у Німеччині, Франції, Бельгії та інших країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін розповів, кого вважає в Україні легітимною владою.

Також "Коментарі" писали про те, що сказали в Європейському Союзі після закінчення п'ятирічного терміну Володимира Зеленського на посту президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини