Головна Новини Світ Росія Стало відомо що Росія робитиме з «Північними потоками»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо що Росія робитиме з «Північними потоками»

Росія не планує ремонтувати підірвані трубопроводи, а швидше за все їх опломбує

3 березня 2023, 15:23 comments2836
Поділіться публікацією:

Свій "Північний потік" РФ збирається "запечатати", при тому, що трубопроводи можна ніби як відремонтувати після пошкоджень, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, пишуть "Коментарі".

Стало відомо що Росія робитиме з «Північними потоками»

У Кремлі «поховали» газопровід

Газопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2", кожен з яких складається з двох труб, були побудовані російським державним "Газпромом" для перекачування 110 мільярдів кубометрів природного газу на рік до Німеччини по дну Балтійського моря. Три труби були розірвані незрозумілими вибухами у вересні 2022 року, а одна з труб "Північного потоку-2" залишається неушкодженою.

Один співрозмовник Reuters сказав, що Росія "поховала" проєкт. Інше джерело, знайоме з планами, підтвердило, що власники розглядають питання про консервацію труб. Найімовірніше, це означатиме герметизацію розірваних кінців і заходи щодо запобігання подальшій корозії морської води. Два джерела агентства заявили, що, хоч плану з ремонту розірваних трубопроводів немає, вони будуть збережені для можливого запуску в майбутньому

Москва не вважає ймовірним поліпшення стосунків із Заходом у найближчому майбутньому, яке дозволило б запустити трубопроводи. У РФ припускають, що якщо скраплений природний газ зі США, яким Європа частково замінила російське паливо, стане набагато дорожчим, можливо, європейські країни будуть готові відновити закупівлі у великих обсягах у Росії. За останній рік Європа різко скоротила імпорт енергоресурсів з Росії, тоді як контрольований державою "Газпром" (GAZP.MM) експорт за межі колишнього Радянського Союзу скоротився майже вдвічі в 2022 році до пострадянського мінімуму в 101 млрд кубометрів.

А у "Газпромі" кажуть, що технічна можливість відремонтувати розірвані трубопроводи є.

 На порталі "Коментарі" йшлося, про те, що вересні в Балтійському морі було підірвано три з чотирьох гілок газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2". Слідство у Швеції та Данії досі не повідомляло про результати розслідування вибухів.

Раніше писали "Коментарі", у представники слідчих органів Швеції та Данії заявили про можливе використання вибухівки для пошкодження газопроводів в Балтійському морі. Політичні лідери натякали, що вибух могли влаштувати ті, кому такі події будуть вигідними, маючи на увазі президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" – аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини