Головна Новини Світ Росія Стало відомо, скільки росіян підтримує ядерний удар по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки росіян підтримує ядерний удар по Україні

Кожен третій росіянин вважає, що застосування ядерної зброї Росії для удару по Україні може бути виправданим.

7 липня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

34% росіян назвали використання ядерної зброї Росії для удару по Україні виправданим у ході війни. За рік частка росіян, які підтримують ядерний удар по Україні збільшилась на 5%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування російської соціологічної служби "Левада-центр".

Стало відомо, скільки росіян підтримує ядерний удар по Україні

Застосування ядерної зброї. Фото ілюстративне

Згідно з даними "Левада-центру" 34% росіян виправдовують ядерний удар по Україні. З них 10% відповіли, що використання ядерної зброї у війні в Україні цілком виправдано, а ще 24% вказують варіант "скоріше може" бути завдано ядерного удару. У порівнянні з опитуваннями минулого року, кількість росіян, які підтримують застосування ядерної зброї збільшилась на 5%, у 2023 році показник становив 29%.

Проти застосування ядерної зброї виступають 52% громадян РФ. З них 31% вважають, що ядерний удар по Українці цілковито не виправданий, решта 21% — скоріше не виправданим.

Найбільше за російський ядерний удар по Україні виступають групи населення віком 25-39 років та старші за 55 років, кожна з яких на 35% підтримує застосування ядерної зброї. Найбільше не виправдовує застосування ядерної зброї молодь віком до 24 років – 63%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на ядерні погрози Путіна та зробили попередження для Росії.

Також "Коментарі" писали про російського генерала та депутата Держдуми РФ, який пригрозив ядерним ударом по одній з європейських країн. За його словами, Росія має використати ядерну зброю, щоб атакувати Нідерланди, а саме сховища запасів нафти та газу, які розміщені в країні та зберігають близько половини усіх запасів вуглеводнів ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини