Головна Новини Світ Росія Стало відомо, в яку пастку Росія хоче загнати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в яку пастку Росія хоче загнати Україну

Росія хоче загнати Україну в пастку, затягнувши її в процес так званих «мирних переговорів», заявив в ефірі Freedom політолог Ігор Рейтерович. За його словами, в Україні це добре розуміють

3 червня 2024, 15:11 comments1036
Поділіться публікацією:

Так звана мирна угода з Кремлем, до якої прагне кремлівський диктатор Володимир Путін, може стати пасткою для України. Це дозволить РФ використати паузу у воєнних діях для відновлення сил і завдання нового удару, відзначає політолог Ігор Рейтерович.

Стало відомо, в яку пастку Росія хоче загнати Україну

Мирні переговори

За його словами, так звана "мирна риторика" Росії спрямована на отримання тимчасового перепочинку у війні проти України. Така перерва дозволила б РФ не лише покращити військово-технічну ситуацію, але й спробувати досягти часткового скасування санкцій, дати можливість російській економіці розвиватися в іншому форматі та зібрати кошти на війну.

При цьому експерт вважає, що нинішня ситуація в російській економіці катастрофічна. За його словами, зараз гроші на війну в РФ значною мірою надходять із фондів, відкладених раніше і ці фонди майже вичерпані. Тому, каже експерт, перед Росією постає проста дилема – або фінансувати війну за рахунок соціальних виплат, або закінчувати її. Оскільки РФ не хоче закінчувати війну, то потрібен перепочинок, щоб утримати соціальну стабільність у країні. При цьому експерт додав, що незадоволених владою в РФ стає все більше.

На його думку, саме тому тема "мирних переговорів", запропонованих Китаєм, дійсно є для Росії перепочинком у війні.

При цьому Рейтерович погоджується із президентом України Володимиром Зеленським, який заявив, що це пастка. За його словами, вона лише відкладе велику війну на певний період, за який Росія зможе краще підготуватися. З урахуванням висновків, які вони зробили з нинішньої війни, додав експерт.

Рейтерович також додав, що Путін сподівається на політичні зміни в Європі та США під час "мирних переговорів". Він вважає, що після виборів до Європарламенту та виборів у США підтримка України знизиться, що створить кращі умови для Росії. При цьому політолог вважає, що це лише ілюзія, проте РФ вкладає великі кошти в цю ілюзію вже зараз.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін заявляє, що РФ готова до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини