Головна Новини Світ Росія Стало відомо, як кадрові чистки в Міноборони РФ пов'язані з річницею заколоту Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як кадрові чистки в Міноборони РФ пов'язані з річницею заколоту Пригожина

Чистки в Міноборони РФ жодним чином не повязані із корупцією, вважає політолог Петро Олещук. За його словами, таким чином в Кремлі готуються до річниці заколоту Пригожина

23 травня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

У терористичній Росії затримали чергового генерала у Міноборони, звісно, за "корупцію". Отже, як відзначає політолог Петро Олещук, виходить, що мрія "лібералів-навальнистів" все-таки здійснюється, адже влада нібито бореться з корупцією.

Стало відомо, як кадрові чистки в Міноборони РФ пов'язані з річницею заколоту Пригожина

Євген Пригожин

Хоча насправді, підкреслює політолог, усім очевидно, що все це не може мати жодного стосунку до "корупції", адже тоді не зрозуміло, чого "корупцію" помітили саме зараз.

"Загалом, російська імперська система від "корупції" не віддільна, бо коли у всій політиці є лише один "володар", і купа "холопів", які можуть займати найвищі місця, але все одно — лише "милістю" володаря, і будь-якої миті усе втратити. То яка ще розвага їм лишається, окрім як будівництво диких, кічевих палаців, та одержання на це "ренти" від власної посади?"
- відзначає Олещук.

При цьому експерт відзначає, що насправді справа не у корупції, а у тому, що в РФ вирішили зменшити політичну роль армії, яка, за умов війни, очевидно посилюється.

"Наближається річниця пригожинського "заколоту". І якщо на офіційному рівні про нього, звісно, ніхто згадувати не буде, то це не означає, що хтось щось забув",
— додав політолог.

Експерт відзначив, що побутує думка про те, що ідея про заколот в армії РФ може видаватися вершиною шизофренії, адже там все вибудувано на системі лояльних російських генералів.

"Воно-то, звісно, все так, але російський керманич не може не мислити категоріями заколотів, змов та зради. Це "ціна" за побудову рабовласницької системи з відсутністю будь-яких нормальних політичних інститутів та ролі громадянського суспільства",
- підкреслив Олещук.

Тобто, підкреслив експерт, якщо хтось звик вирішувати усі проблеми у силовий спосіб, то буде завжди з недовірою ставитися до будь-яких носіїв сили. При чому, це засвідчувала російська історія у періоди нечуваної навіть за місцевими мірками тиранії. Як от за часів "опричнини" або "37-го року" ХХ сторіччя. Тоді, каже експерт, серед жертв в основному була саме військова еліта.

"Зараз черговий період "тиранічного ренесансу". Відповідно, потрібно боротися зі "змовами" серед армії. Ну і нагадати генералам, хто головний у системі, а хто просто "привілейований персонал". Думаю, там це все буде лише наростати",
— відзначив експерт і додав, смішно спостерігати, як традиційні репресивні практики вписуються у новітній та популярний "антикорупційний дискурс".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав детально про заколот Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

23 травня 2024, 13:51

Бла бла бла..Нам оно зачем?


Новини