Головна Новини Світ Росія Стояти до останнього – Путін особисто не дозволив військам відступити з Херсона
commentss НОВИНИ Всі новини

Стояти до останнього – Путін особисто не дозволив військам відступити з Херсона

Президент РФ Путін зосереджений на перемозі за всяку ціну і став брати на себе ще більшу роль у війні

24 вересня 2022, 12:55 comments1949
Поділіться публікацією:

З кожним днем російським військам все важче перебувати в Херсоні, але відступити з міста вони не можуть, тому що дозвіл на це заборонив давати особисто президент Росії Володимир Путін. Він не відреагував на прохання командирів. Через це виникла напруженість між Кремлем та вищим військовим керівництвом Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання The New York Times, з посиланням на американських чиновників.

Стояти до останнього – Путін особисто не дозволив військам відступити з Херсона

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання наголошує, що Путін особисто займається стратегічним плануванням війни в Україні. Останні кілька тижнів він вникає в найтонші нюанси і просить постійно давати йому зведення з фронту. Тому він відмовив у проханні своїх командирів на місцях дозволити їм відступити з одного із ключових міст півдня України – Херсона.

Журналісти видання наголошують, якби Кремль дав добро на відступ російських військ, то вони зазнали б менших втрат, організовано відступили через річку Дніпро. Таким чином вдалося зберегти не тільки життя солдатів, а й техніку. На такий крок Путін не погодився піти, бо це стало б ще однією принизливою поразкою Росії у повномасштабній війні проти України, а Україна, у свою чергу, здобула б одну з найбільших перемог за останній місяць.

ЗМІ зазначає, що деокупація Херсона стала великим досягненням для президента Зеленського, але Путін піднімає ставки і показує, що він готовий віддати все заради перемоги.                                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — США попередили Китай про "наслідки" у разі допомоги Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини