Головна Новини Світ Росія «СВО» йде за планом – у Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року
commentss НОВИНИ Всі новини

«СВО» йде за планом – у Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року

Станом на 5 липня євро вже піднявся вище 99 рублів – вперше з 29 березня 2022 року, а долар наблизився до 91 рубля

5 липня 2023, 17:04
Поділіться публікацією:

Російський рубль не припиняє падіння, оновлюючи мінімуми вперше з кінця березня 2022 року. Як повідомляє портал "Коментарі", це випливає з даних Московської біржі.

«СВО» йде за планом – у Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року

Рубль. Фото: з відкритих джерел

Станом на 5 липня євро вже піднявся вище за 99 рублів – вперше з 29 березня 2022 року, а долар наблизився до 91 рубля.

Аналітики звертають увагу, що курс рубля почав викликати занепокоєння у російських економістів у середині червня цього року, коли стала відчутною тенденція, що євро та долар активно зміцнюються.

Поштовхом для суттєвого зростання курсу євро та долара стали події 24 червня, коли ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин влаштував спробу військового перевороту в РФ. На бурхливі події в Росії відреагували практично всі банки, підвищивши вартість долара більше 90 рублів, а вартість євро в деяких випадках перевалила навіть за 100 рублів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ПВК "Вагнер" після заколоту, що провалився, оголосили про тимчасове призупинення роботи центрів по набору співробітників на 1 місяць. Як причини такого кроку вказано переїзд ПВК до Білорусі та "тимчасова не участь у "спеціальній військовій операції". На території РФ відбувається згортання практично всіх структур, так чи інакше пов'язаних з керівником вагнерівців Євгеном Пригожиним. В Офісі президента України заявляють, що влада в РФ після спроби пригожинського заколоту може опинитися під контролем представників силового угруповання, а замість явно ослаблого й завівшого РФ у безвихідь війни Путіна російські еліти можуть підшукувати консенсунну фігуру – і точно не з близького оточення старця. Які є варіанти розвитку подій? Портал "Коментарі" з цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини