Головна Новини Світ Росія The Independent навал ТОП-5 претендентів на пост президента РФ після смерті Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

The Independent навал ТОП-5 претендентів на пост президента РФ після смерті Путіна

Тимчасовий прем'єр-міністр автоматично став би лідером Росії, але є низка гучних імен, які потенційно можуть посісти місце Путіна

28 жовтня 2023, 15:35
Поділіться публікацією:

Термін правління президента РФ Володимира Путіна спливає наступного року, однак за радикальних змін до конституції країни-агресора, внесених у 2020 році, диктатор зможе правити Росією до 2036 року. При цьому Путін уже увійшов в історію, як один із найганебніших політиків, які мають "порочну владу" в Росії. Починаючи з 1999 року, коли Путін прийшов до влади, він нікого не підпускає до управління Росією. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Independent.

The Independent навал ТОП-5 претендентів на пост президента РФ після смерті Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Проте журналісти проаналізували найімовірніших претендентів на пост президента РФ, якщо з Путіним раптово щось станеться і РФ терміново буде потрібний новий правитель.

Автори матеріалу зазначають, якщо Путін помре або раптово піде у відставку, Рада Федерації має 14 днів, щоб оголосити дострокові президентські вибори. Тимчасово виконувачем обов'язків президента буде прем'єр-міністр Михайло Мішустін. Саме він є претендентом №1 хоча б тимчасово, але опинитися при владі в РФ.

Також непогані шанси знову опинитися у президентському кріслі має соратник Путіна Дмитро Медведєв. Раніше він обіймав посаду президента з 2008 по 2012 рік, перш ніж піти у відставку за заздалегідь обумовленою угодою.

Також журналісти вважають, що цілком може опинитися на посаді президента Сергій Кирієнко, який обіймає посаду першого заступника голови адміністрації з 2016 року і відомий як член найближчого оточення Путіна.

Може опинитися у президентському кріслі Сергій Шойгу, але з огляду на його провальну військову кампанію в Україні шанси міністр оборони РФ стати президентом журналісти вважають мізерними.

Замикає п’ятірку претендентів на пост президента РФ Микола Патрушев. Секретар Ради безпеки Росії Патрушев знайомий з Путіним з того часу, як вони разом працювали в КДБ, і був головним стратегом під час вторгнення в Україну у 2014 та 2022 роках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Данілов розповів, звідки з'явилася інформація про "смерть" Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому нас змушують повірити у "серцевий напад" Путіна – що за цим стоїть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини