Головна Новини Світ Росія Точкова атака на Навального: експерт відповів, куди могли підсипати смертельний "Новачок"
commentss НОВИНИ Всі новини

Точкова атака на Навального: експерт відповів, куди могли підсипати смертельний "Новачок"

Токсикологи переконані, що неоднозначність методу отруєння, ймовірно, була навмисною

8 вересня 2020, 16:43
Поділіться публікацією:

Експерти-токсикологи, аналізуючи те, що сталося з російським опозиціонером Олексієм Навальним, кажуть, що в результаті отруєння хімічною зброєю "Новачок" політик міг бути не єдиною жертвою. Але, ймовірно, атака на Навального була точковою. І саме в цю версію укладається те, що отруту підмішали в чай — переконаний глава напрямку фармакології Університету Рідінга Гері Стівенс, пише ВВС.

Точкова атака на Навального: експерт відповів, куди могли підсипати смертельний "Новачок"

Токсикологи кажуть, що нервово-паралітичні речовини часто бувають нестабільні.

"Яд, від якого постраждав Навальний, міг випаруватися до того, як зміг нашкодити комусь ще, але це залежить від характеристик конкретної речовини, — припускає експерт Центру вивчення нерозповсюдження зброї Джеймса Мартіна Наташа Бемджема. — Якщо Навальний дійсно був отруєний чаєм, можна припустити, що він випив рідину цілком, а пластиковий стаканчик викинув — в такому випадку дійсно могло не бути інших постраждалих. Неоднозначність методу отруєння, ймовірно, була навмисною, щоб залишити багато відкритих питань без доказів".

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, який вчора вийшов з коми в німецькій клініці "Шаріте", продовжує йти на поправку. Західні експерти, покладаючись на результати аналізів про отруєння Навального смертельною отрутою з групи "Новачок", розповіли, завдяки чому жертві замаху все ж вдалося вижити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини