Туреччина відмовилася купувати російську вакцину від коронавірусу

Відзначено, що вакцина не відповідає лабораторній практиці

Анкара поки не буде купувати російську вакцину від COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа, передає газета Haber Turk.

Він зазначив, препарат не відповідає лабораторній практиці:

"Проблема виникла через відповідності GLP (належної лабораторної практики). Росія не могла їй відповідати. З цієї причини ВООЗ і світ не може закуповувати цю вакцину, в нашій країні вона не може отримати ліцензію. З цієї причини вона вийшла за рамки наших інтересів", - сказав Коджа.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив в середу, 9 грудня, що можливі санкції Європейського Союзу проти Анкари за її неоднозначну діяльність в Східному Середземномор'ї не викликають великого занепокоєння. Туреччина також закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі.

Раніше стало відомо, що Туреччина не поступиться у своїй суперечці з Грецією і Кіпром щодо морських претензій в східному Середземномор'ї. Нещодавно президент Реджеп Тайїп Ердоган також направив відеозвернення учасникам саміту, організованого Міжнародною інвестиційною асоціацією, запросивши їх інвестувати в Туреччину.