Головна Новини Світ Росія Тут вам не раді: росіянам ще більше ускладнили отримання віз до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Тут вам не раді: росіянам ще більше ускладнили отримання віз до Європи

Перед громадянами Росії наперед ставлять нездійсненні умови для отримання віз

17 січня 2023, 16:40 comments2046
Поділіться публікацією:

Громадянам Росії кардинально ускладнили видачу віз до європейських країн, незважаючи на те, що повна заборона в'їзду діє поки що лише у 6 державах Євросоюзу. Консульства припинили видавати громадянам РФ візи терміном більше року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "РБК-Україна".

Тут вам не раді: росіянам ще більше ускладнили отримання віз до Європи

Російський паспорт. Фото: gettyimages.com

Посилення умов в'їзду до країн ЄС та труднощі в оформленні шенгенських віз відзначають і в російському МЗС, і туроператори.

Повна заборона на в'їзд для російських туристів зараз діє на території шести країн: Латвії, Лити, Польщі, Фінляндії, Чехії та Естонії. Інші європейські держави хоч і посилюють санкції проти Росії, але поки що не наважуються повністю заборонити в'їзд громадянам РФ. Натомість діють так звані "візові бар'єри" – без формальної відмови у видачі віз росіянам висувають свідомо нездійсненні умови. Наприклад, оплату візових зборів через західні банки, страховий поліс іноземної компанії.

Також зведено до мінімуму оформлення багаторазових віз.

"Про мультишенген на 2 і 3 роки, і, тим більше, 5 років можна забути. Добре, якщо оформлять багаторазову візу на 6 місяців або рік. Зі слабкою візовою історією дадуть лише одноразову візу під час поїздки", — поділився представник одного з російських. туроператорів.

Також без жодних пояснень можуть видати візу на менший термін, ніж про це просять російські туристи. 2023 року нових візових правил для громадян РФ поки що не ввели. Як не дивно, найбільш вимогливим до російських туристів у Німеччині: там просять надати рахунок у банку, який працює на території ЄС та страховку європейської страхової компанії. Аналогічні правила також діють у Словенії та Мальті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіян закликали чекати 18 січня: Путін виступить із важливою заявою щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини