Головна Новини Світ Росія Тюрма за політику. У Росії все частіше судять підлітків
commentss НОВИНИ Всі новини

Тюрма за політику. У Росії все частіше судять підлітків

У Росії втричі зросла кількість вироків, винесених підліткам за політичними статтями

18 жовтня 2024, 23:41
Поділіться публікацією:

У першій половині 2024 року кількість вироків, винесених російським підліткам за політичними статтями "державна зрада", "виправдання тероризму", "диверсія", "порушення роботи транспорту" і "теракт" збільшилася у понад три рази порівняно з довоєнним часом.

Тюрма за політику. У Росії все частіше судять підлітків

У РФ репресують підлітків. Фото з відкритих джерел

Про це повідомляють російські медіа, посилаючись на дані судового департаменту.

Повідомляється, що до початку війни кількість таких вироків щодо школярів за одне півріччя не перевищувала семи. Водночас у першому півріччі 2020 і 2021 років вердиктів за перерахованими статтями було не більше ніж два. Однак у першій половині 2024 року цей показник сягнув 23, що стало рекордом.

Згідно з російським законодавством, кримінальна відповідальність настає з 16 років, а за деякі тяжкі злочини — з 14 років.

З початком війни в Україні 2022 року в Росії почастішали випадки порушення справ проти дітей за статтями "диверсія" і "теракт", а також за публікації та коментарі в інтернеті, що підпадають під статтю "виправдання тероризму".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують оточувати місто Селидове, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами офіцера ЗСУ, попри спротив української армії, росіянам вдається просуватись флангами, замикаючи кільце навколо міста. Він відзначив, окупація міста відкриє росіянам шлях для наступу на Покровськ з півдня. "Під Селидовим противник продовжує обходити місто з флангів. Попри героїчний спротив Сил оборони, ворог має частковий успіх. Захоплення Селидового дасть противнику можливість продовжити наступ на Покровськ з півдня", — зазначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський намагається переконали лідерів європейських країн погодити план перемоги України, однак наразі вони не готові цього робити, пише видання New York Times. Як зазначає видання, західні союзники бояться, що українські удари по території Росії призведуть до ескалації війни, а тому відмовилися зняти обмеження на такі удари з використанням своєї зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини