Головна Новини Світ Росія У британській розвідці розповіли, що чекає на росіян, які наважаться критикувати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, що чекає на росіян, які наважаться критикувати війну

За інформацією британської розвідки, у росіян мають намір відбирати майно за критику війни

24 січня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Державна дума РФ (нижня палата) 22 січня обговорила законопроект про арешт фінансових активів, у тому числі майна, у жителів Росії, які відкрито критикують російську армію та "спеціальну військову операцію". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, що чекає на росіян, які наважаться критикувати війну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначають, за останні місяці кілька російських письменників та музикантів було засуджено за критику війни в Україні та за критику курсу, який веде нинішній режим.

У британській розвідці нагадують, що 2022 року Путін підписав зміни до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовувався для репресій проти противників режиму. Станом на 3 листопада 2023 року загальний список "іноземних агентів" складав 707 осіб.

За даними британської розвідки, "іноземні агенти" включають незалежні російські новинні агентства та правозахисні організації, багато з яких були змушені діяти за межами Росії.

"Цілком ймовірно, що цей закон спрямований на стримування та придушення антивоєнної опозиції. Нещодавній законопроект у поєднанні із заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, спрямований на повне обмеження критики війни", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, чому Росія не може вийти з позиційної війни і на що вже скаржаться окупанти.                                   

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі розповіли, яку мету має Росія, коли завдає ударів по цивільних в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини