Головна Новини Світ Росія У Держдумі через операцію в Курську накинулися на Британію: у чому звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі через операцію в Курську накинулися на Британію: у чому звинувачують

У Держдумі заявили, що операцію у Курській області планувало МІ-6

14 серпня 2024, 18:24
Поділіться публікацією:

Член думського комітету з безпеки Адальбі Шхагошев заявив, що нібито британські спецслужби готували атаку Збройних сил України на Курську область. За його інформацією, цим нібито займався третій відділ британської спецслужби МІ-6.

У Держдумі через операцію в Курську накинулися на Британію: у чому звинувачують

Мі-6

"Після зупинення наступу ЗСУ у Курській області найважливішим завданням стає обчислення та знешкодження нових можливих диверсійних груп. Ці групи координувала британська МІ-6. Її третій відділ. Цей підрозділ створили ще у 20-х роках ХХ століття для протистояння із СРСР. Частиною роботи відділу завжди були диверсійні акції, саботаж та тероризм", — заявив депутат.

Шхагошев додав, що ця частина британських спецслужб не зацікавлена у скороченні втрат — ні серед українських військових, ні серед мирного населення російського регіону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. Як заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил (ВС) РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов , про перерацію Збройних сил України в Курській області допомагали розробити військові Сполучених Штатів. Він стверджував, що у розробці операції " однозначно брали участь " штаби блоку НАТО . Алаудінов додав, що при реалізації української операції було задіяно велику кількість "іноземних найманців". Проте, за словами командира спецназу, ЗСУ вже навряд чи просунуться далі. Втім, прогнози російського військового не підтвердилися, українські військові й надалі впевнено просуваються підлогу російської території та беруть населені пункти Курщини під свій контроль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини