Головна Новини Світ Росія У Держдумі влаштували істерику з приводу пропозиції Борреля бити по РФ заради миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі влаштували істерику з приводу пропозиції Борреля бити по РФ заради миру

У Держдумі вважають, що пропозиція Борреля не сприятиме миру, а навпаки скасує будь-які переговори між Україною та РФ

22 серпня 2024, 13:03 comments1195
Поділіться публікацією:

У Держдумі Росії відреагували на заяву глави євродипломатії Жозепа Борреля про те, що Захід має зняти заборону використання його зброї для ударів по території Росії.

У Держдумі влаштували істерику з приводу пропозиції Борреля бити по РФ заради миру

Жозеп Боррель

Як заявив перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа, заяву Борреля можна розцінювати як "підтримку тероризму" та провокацію, яка виключає можливість проведення переговорів між Україною та РФ.

Це не тільки не наближає переговори, це повністю забороняє ці переговори. Ми ставимося до таких заяв як до підтримки тероризму. Інакше їх ніяк не можна назвати", — заявив Чепа.

Крім того, депутат країни-агресора заявив, дивно, що Боррель виступив із подібним висловом у момент, коли йде ескалація напруженості та можливість мирного врегулювання конфлікту лише віддаляється.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Боррель на своїй сторінці в соцмережі X зазначив , що зняття обмежень Заходу на удари вглиб РФ , згідно з міжнародним правом, матиме кілька важливих наслідків. По-перше, каже він, це посилення самооборони України та позбавлення Росії можливості безкарно атакувати українські міста та інфраструктуру. По-друге, зменшення людських жертв та руйнувань на території України. Крім того, Боррель переконаний, що дозвіл на удари в глиб Росії сприятиме мирним ініціативам.

При цьому з'явилася інформація про те, що на тлі успіхів України в Курській області Київ готує ґрунт для переговорів з Росією на осінь. На цих переговорах він хоче обговорити три теми – обмін полоненими у форматі "всіх на всіх", а також ядерну та продовольчу безпеку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини