Головна Новини Світ Росія У Держдумі вже хапаються за голови: хто повертається до РФ з війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі вже хапаються за голови: хто повертається до РФ з війни в Україні

Ризики повернення в РФ екс-ув'язнених з війни в Україні з кожним днем все вище і вище

26 червня 2024, 15:47 comments5094
Поділіться публікацією:

Британська розвідка оцінила ризики для російського уряду у зв'язку з практикою відправляти ув'язнених на війну проти України та їх поверненням до РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому розвідувальному огляді Міноборони Великобританії.

У Держдумі вже хапаються за голови: хто повертається до РФ з війни в Україні

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Вербування ув'язнених у російські збройні сили та наслідки для російських громад від їх повернення — це практика та ризик, які російський уряд готовий на себе взяти, щоб підтримувати свою війну проти України", — зазначає Міноборони Великобританії.

Британські аналітики звернули увагу на занепокоєння кількох депутатів російської Держдуми з приводу повернення з війни колишніх в'язнів та пов'язаного з цим зростання рівня злочинності, оскільки ці люди зазвичай несоціалізовані.

Російські депутати заговорили про необхідність створення структур, які б стежили за колишніми в'язнями, які воювали в Україні.

Росія застосовує практику вербування ув'язнених на війну проти України як мінімум з липня 2022 року, спочатку цим переважно займався ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин. Водночас у Думі заявляли, що екс-ув'язнені, відправлені воювати в Україну, мають залишатися на фронті до кінця війни.

У той же час, Генпрокуратура Росії з січня 2023 року припинила публікувати статистику злочинності – ймовірно, саме через її зростання на тлі повернення колишніх ув'язнених із зони бойових дій.

Британська розвідка наводить дані незалежного російського видання "Верстка", опубліковані у квітні цього року, що щонайменше 107 людей загинули та 100 були тяжко поранені колишніми в'язнями, які воювали в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кому дісталася справа Пригожина: британська розвідка дізналася про цікаві подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини