Головна Новини Світ Росія У Держдумі заявили, що США стали стороною війни: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі заявили, що США стали стороною війни: про що йдеться

У Держдумі стурбовані приходом на російську землю «американців зі зброєю»

21 серпня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

У Росії вважають, що у боях у Курській області на боці ЗСУ приймають участь бійці американської приватної військової компанії Forward Observation Group. Зокрема, у Держдумі такі дії навіть назвали викликом для Росії, який потребує відповіді. Про це заявив депутат Держдуми, член комітету з міжнародних справ Дмитро Бєлік, передає РИА Новости.

У Держдумі заявили, що США стали стороною війни: про що йдеться

США і РФ

"Участь американської ПВК у нападі ЗСУ на Курську область не дивна, оскільки вони не лише спостерігачі, а й фактично командири ЗСУ", — заявив парламентар країни-агресора.

При цьому російський депутат наголосив, що Вашингтон нібито інтегрував своїх солдатів до української армії, після чого почав проводити військовий експеримент щодо ефективності своїх дій. Бєлік додав, що тепер США повністю залучені до конфлікту в Україні.

Російський політик заявив, що ПВК — це "очі та вуха" американської армії у всіх військових операціях української армії. Бєлік також закликав застосувати показове покарання для американських найманців, які потрапили в полон, щоб виключити "прихід на російську землю зі зброєю".

Водночас росЗМІ стверджують, що кілька днів тому ПВК Forward Observation Group розмістила в Instagram публікацію. На фотографії троє чоловіків у військовій формі зі зброєю та синіми пов'язками позують на тлі бронемашини. Підпис до публікації говорив: "Хлопці в Курську", причому геолокація вказувала на Курську область.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасову повірену у справах США Стефані Голмс і висловило протест через нібито участь "американської приватної військової компанії" у бойових діях у Курській області. Як йдеться у заяві МЗС РФ, це пов'язано із твердженнями про участь американських громадян на боці Збройних сил України під час їхнього "вторгнення" на територію Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ria.ru/

Новини