Головна Новини Світ Росія У Єврокомісії розповіли, чи можна заборонити видачу віз росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єврокомісії розповіли, чи можна заборонити видачу віз росіянам

Санкції ЄС спрямовані конкретно на уряд і економічну еліту РФ

28 липня 2022, 19:23
Поділіться публікацією:

ЄС не зможе задіяти повну заборону для громадян Росії, які хочуть отримати візу. Адже таке рішення не відповідає візовій політиці Європейського союзу. Про це у ЄС повідомили у фінському виданню Helsingin Sanomat, відповідаючи на інформаційний запит журналістів. 

У Єврокомісії розповіли, чи можна заборонити видачу віз росіянам

Видача віз для росіян у ЄС (фото з відкритих джерел)

У повідомленні ЄС наголосили, що антиросійські санкції спрямовані на економічну еліту та уряд Росії. Їх ввели, аби Росія не змогла фінансувати свою війну в Україні.

"Завжди є групи людей, яким мають бути видані візи, такі як гуманітарні особи, члени сім'ї, журналісти та дисиденти", — заявили у відомстві.

Але відповісти на запитання про те, чи підіймають таке питання на засіданнях, у відомстві відмовилися відповідати та заявили, що це конфіденційні обговорення.

 Відомо, що у Фінляндії триває активне обговорення щодо обмеження у видачі туристичних віз для громадян Росії. Фіни обурюються, чому росіяни продовжують їздити до Європи та Фінляндії, коли в Україні триває війна. Фінляндія розглядає можливість обмежити видачу туристичних віз.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що через Україну росіянам можуть заборонити в'їзд у західні країниЗа ініціативою України росіянам можуть заборонити в'їзд до низки західних країн. У результаті без дозволу на в'їзд можуть опинитися не лише ті особи, які потрапили під санкції через війну в Україні, а й звичайні росіяни, які підтримують путінський режим у його загарбницькій війні проти України. Все через те, що Україна виступила з пропозицією включити у візову анкету для громадян Росії питання про підтримку ними воєнних дій в Україні та вже за результатами цього анкетування приймати рішення – давати чи не давати візу громадянам Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини