Головна Новини Світ Росія У FATF зробили гучну заяву щодо Російської Федерації
commentss НОВИНИ Всі новини

У FATF зробили гучну заяву щодо Російської Федерації

FATF визнає Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН ES-11/1, яка вимагає від Російської Федерації негайно, повністю та безумовно вивести всі свої військові сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів

24 лютого 2023, 15:39
Поділіться публікацією:

У FATF оприлюднили заяву щодо РФ, в якій засудили агресію проти України та тимчасово виключили з організації, пишуть "Коментарі", за інформацією оприлюдненою на офіційному сайті.

У FATF зробили гучну заяву щодо Російської Федерації

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) посилила санкції щодо Росії і призупинила її членство в організації, оскільки дії Росії порушують основні принципи щодо безпеки, захищеності та цілісності глобальної фінансової системи.

"Російська Федерація продовжує брутальний напад на Україну. FATF визнає Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН ES-11/1, яка вимагає від Російської Федерації негайно, повністю та безумовно вивести всі свої військові сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", — йдеться в офіційній заяві.

Впродовж останнього року Російська Федерація, як констатують в організації,  посилила нелюдські та жорстокі напади на критичну громадську інфраструктуру. А ще є повідомлення про торгівлю зброєю між РФ та юрисдикціями ООН, які перебувають під санкціями ООН, а також про зловмисну ​​кібердіяльність, що походить з Росії.

"Дії Російської Федерації неприйнятно суперечать основним принципам FATF, спрямованим на сприяння безпеці, безпеці та цілісності світової фінансової системи. Вони також являють собою грубе порушення зобов’язань щодо міжнародної співпраці та взаємної поваги, згідно з якими члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати Стандарти FATF. Враховуючи вищезазначене, FATF вирішила призупинити членство Російської Федерації", — резюмують на сайті.

А ще, FATF продовжує закликати всі юрисдикції залишатися пильними щодо загроз цілісності, безпеці та безпеці міжнародної фінансової системи, що виникають унаслідок війни РФ проти України. Окрім того, варто зважати на можливі ризики, що виникають через обхід заходів, вжитих для захисту міжнародної фінансової системи, і вживати необхідних заходів для пом’якшення цих ризиків.

FATF - Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force on Money Laundering) — міжурядовий орган, метою роботи якого є розвиток і впровадження на міжнародному рівні заходів і стандартів з боротьби щодо відмивання грошей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден зробив заяву на річницю вторгнення РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини