Головна Новини Світ Росія У ФСБ пояснили, чому не відреагували на попередження США про підготовку теракту
commentss НОВИНИ Всі новини

У ФСБ пояснили, чому не відреагували на попередження США про підготовку теракту

У ФСБ визнали, що Сполучені Штати передали Росії інформацію про те, що у Москві готується теракт. Але, зазначили у спецслужбах, вона нібито мала надто «розмитий характер»

26 березня 2024, 20:51
Поділіться публікацією:

Як повідомив директор ФСБ Олександр Бортніков, Сполучені Штати дійсно передавали Росії інформацію про теракт, що готується в країні, але це нібито були відомості загального характеру.

У ФСБ пояснили, чому не відреагували на попередження США про підготовку теракту

Олександр Бортніков

"Інформація (передана США) загальний характер носила про підготовку терористичних актів у місцях масового скупчення громадян, ми реагували на цю інформацію, звичайно, і вживали відповідних заходів, щоб не допустити такого роду проявів"
, — сказав він.

При цьому Бортніков повідомив, що дії, які спецслужби країни-агресора здійснили щодо конкретної групи конкретних осіб, на той момент не підтвердились.

Також голова ФСБ повідомив, що Росія отримувала на початку березня інформацію про те, що готуються теракти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що посольство США перед 8 березня попередило співгромадян про теракти, що готуються в Росії, в місцях масового скупчення. Посольство закликало своїх громадян у найближчі 48 годин уникати масових скупчень людей, не відвідувати концертів чи інших заходів. Крім того, Британія рекомендувала своїм громадянам утриматися від поїздок до Росії, оскільки ситуація там непередбачувана.

19 березня кремлівський диктатор Володимир Путін на колегії ФСБ назвав ці заяви провокаційними та націленими на залякування та дестабілізацію суспільства. З його слів, ці попередження нагадали йому відвертий шантаж.

Після заяв представника Ради національної безпеки американської адміністрації Едрієнн Вотсон про передачу російській стороні даних про теракт, що готується, джерело в російській спецслужбі підтверджувало, що така інформація дійсно надходила.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини