Головна Новини Світ Росія У Генштабі РФ прокоментували ситуацію в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі РФ прокоментували ситуацію в Курській області

У Генштабі РФ стверджують, що вони зупинили просування ЗСУ углиб Росії

7 серпня 2024, 17:34
Поділіться публікацією:

Начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов відреагував на те, що відбувається в Курській області, і заявив, що просування українських військ углиб території РФ було зупинено.

У Генштабі РФ прокоментували ситуацію в Курській області

Валерій Герасимов

"Діями підрозділів прикриття державного кордону спільно з прикордонниками та підрозділами посилення, ударами авіації, ракетних військ та вогнем артилерії просування противника вглиб території на курскому напрямку зупинено", — сказав Герасимов на нараді, яку проводить президент Росії Володимир Путін.

За словами начальника Генштабу, 6 серпня о 5:30 за київським часом підрозділи Збройних сил України чисельністю в одну тисячу осіб перейшли в наступ з метою захоплення території в Курській області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, за словами російського опозиціонера Іллі Пономарьова, увійшли до Курської області саме українські регулярні війська, а не РДК. За його словами, якщо російські добровольці там і є, то виконують допоміжну функцію.

При цьому військові вказують на цікавий момент, що операцію на Курщині демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", тому що всі від нього чекають на рішення, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це треба пояснювати всім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще минулого року, а зараз знову видно", — кажуть військові.

Крім того, як стало відомо, одна з найбільших газорозподільних станцій у Європі Суджа – перейшла під контроль ЗСУ. "Чому схвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу на рік", – зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.

Також надходять повідомлення, що ЗСУ взяли під контроль Суджу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини