Головна Новини Світ Росія У Кремлі істерика через рішення Норвегії: погрожують діями у відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі істерика через рішення Норвегії: погрожують діями у відповідь

Норвегія посилила правила в'їзду до країни для російських туристів. На це рішення відреагував речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков і заявив, що Росія не потерпить такого кроку

23 травня 2024, 19:45 comments4650
Поділіться публікацією:

У міністерстві закордонних справ Норвегії повідомили, що уряд ухвалив зміни, якими ще більше посилять в'їзд у країну російським туристам. Нові правила набудуть чинності з 29 травня.

У Кремлі істерика через рішення Норвегії: погрожують діями у відповідь

Дмитро Пєсков

Відомо, що Норвегія ще навесні 2022 року зробила кроки для обмеження візової підтримки росіян, які бажали отримати туристичні візи. Тепер, кажуть у МЗС, можливості для в'їзду стануть ще обмеженішими. Зокрема зміни передбачають, що поліція може відмовити у в'їзді громадянам Росії, метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки. Відомо, що всі обмеження поширюються як на візи, видані Норвегією, так і на візи, видані іншими країнами Шенгенської зони.

"Рішення посилити правила в'їзду відповідає норвезькому підходу підтримувати союзників та партнерів у реакції проти незаконної агресивної війни Росії проти України",
— заявила міністр юстиції та громадської безпеки Емілі Енгер Мел.

Щоправда, все-таки є виняток із правил. Так, росіяни зможуть відвідати близьких родичів, які мешкають у Норвегії. Також у країну пустять тих росіян, які там мають намір працювати чи навчатися.

На рішення уряду Норвегії відреагував спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков і навіть традиційно пригрозив країні "заходами у відповідь".

"Безумовно, подібні рішення не можуть залишатися без відповіді. Звичайно ж, рішення виключно дискримінаційні, ми не приймаємо подібних рішень",
— заявив речник кремлівського диктатора.

При цьому він наголосив, що нібито уряд Норвегії вибрав шлях погіршення двосторонніх російсько-норвезьких відносин. Втім, за його словами, ці відносини останнім часом не є якісними, але нібито не з вини Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які країни не пускають до себе росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини