Головна Новини Світ Росія У Кремлі накинулися на Санду зі звинуваченнями: що від неї зажадала Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі накинулися на Санду зі звинуваченнями: що від неї зажадала Росія

У Кремлі натякнули, що Санду нібито може фальсифікувати вибори на свою користь

сьогодні, 12:19
Поділіться публікацією:

У Кремлі відреагували на результати першого туру виборів у Молдові. Зокрема, речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що процедура підрахунку голосів "викликає питання".

У Кремлі накинулися на Санду зі звинуваченнями: що від неї зажадала Росія

Дмитро Пєсков

"Те, що ми бачимо — це механічні важкозрозумілі темпи приросту голосів на користь Санду і на користь тих учасників референдуму, які висловлюються за орієнтацію на ЄС", — сказав Пєсков.

При цьому речник Путіна додав, що нібито будь-який спостерігач може зафіксувати "аномалії з приростом голосів". Більше того, він стверджує, що у Молдові під час виборів нібито "утискали опозицію".

"В умовах навіть ось такої невільної виборчої кампанії ми бачимо, як багато людей не є прихильниками ідеології чинного президента Санду. Це привертає увагу. В іншому треба дочекатися офіційного підбиття підсумків", — сказав Пєсков.

Крім того, він відреагував на звинувачення президента Молдови Майї Санду у тому, що її країну атакували "кримінальні угруповання".

"Це досить серйозне звинувачення цих злочинних угруповань, і мають бути представлені якісь докази громадськості", — сказав Пєсков.

За його словами, Санду має надати докази своїх слів про те, що вона недоотримала голоси через якісь злочинні угруповання.

"І непогано, напевно, також, щоб пані Санду пояснила таку кількість голосів, які не згодні з її лінією", — додав спікер Кремля.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що є думка про те, що результати виборів у Молдові є критичною загрозою нацбезпеці України. Експерти звертають увагу, що в країні, яка за кілька місяців має розпочати переговори з ЄС щодо вступу, не вистачає голосів, аби увічнити європейський вибір без голосів діаспори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.gazeta.ru/

Новини