Головна Новини Світ Росія У Кремлі назвали головного "винуватця" продовження війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі назвали головного "винуватця" продовження війни в Україні

Росія вважає, що мирні переговори щодо закінчення війни в Україні зриває Велика Британія.

сьогодні, 10:40 comments1036
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський звинуватив Велику Британію у тому, що в Україні не закінчується війна. За його словами, саме Лондон нібито зриває мирні переговори між Україною та Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі назвали головного "винуватця" продовження війни в Україні

Російський дипломат Дмитро Полянський. Фото з відкритих джерел

Російський дипломат Дмитро Полянський назвав Велику Британію "головним противником миру" щодо спроб закінчити війну в Україні. Представник РФ при ООН повторив наративи кремлівської пропаганди щодо переговорів у Стамбулі у 2022 році.

"Для нас цілком зрозуміло, що, звичайно ж, Великобританія справді стоїть за безліччю ініціатив, що підривають усі мирні зусилля в Україні. Досить того, як колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зірвав переговори в Стамбулі, які завершилися парафуванням проєкту мирного договору між Росією та Україною", — сказав Полянський.

Центр протидії дезінформації пояснює, що Росія активно маніпулює заявою колишньої заступниці державного секретаря США Вікторії Нуланд щодо переговорів у Стамбулі. Російські пропагандисти та керівництво заявляють, що Захід нібито змусив Україну відмовитись від мирних переговорів. Однак Нуланд вказувала, що Зеленський сам планував вийти з переговорів, адже пункти договору вимагали від України значних поступок, тоді як від Росії не вимагалось нічого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Європейському Союзі назвали план Путіна, яким він хоче зламати волю українців.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський запросив Росію на мирні переговори. У Кремлі відповіли



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини