Головна Новини Світ Росія У Кремлі назвали основну ціль НАТО щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі назвали основну ціль НАТО щодо Росії

Пєсков заявив, що Кремль буде планувати свої військові цілі, поки НАТО не змінить своєї стратегії щодо стримування Росії.

28 листопада 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що головною ціллю НАТО є стримування Росії. Прессекретар Путіна вважає, що архітектура воєнного альянсу була створена як спосіб конфронтації проти РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі назвали основну ціль НАТО щодо Росії

У Кремлі назвали основну ціль НАТО. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля під час пресконференції описав бачення Росії цілей НАТО.

"НАТО вважає Росію супротивником. Це альянс, створений як інструмент конфронтації. Що б там не винаходилося, яких би заяв не робили — основне призначення альянсу полягає саме в цьому", — заявив Дмитрій Пєсков.

Пєсков додав, що Росія буде й надалі будувати свої плани, поки НАТО не відмовиться від своїх цілей щодо РФ.

Нагадаємо, що НАТО утворився після підписання Північноатлантичного договору у Вашингтоні 4 квітня 1949. У статутних документах воєнного альянсу зазначено, що основна мета НАТО це забезпечення свободи та безпеки членів організації. Крім того, НАТО дотримується цінностей верховенства права, демократії та мирного розв’язання конфліктів. 

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, такі країни як Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО через російські загрози та спільний кордон з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив заяву щодо мирних переговорів між Україною та Росією.

Також "Коментарі" писали, що Столтенберг пояснив, чому наразі вступ України до НАТО неможливий. За словами генсека НАТО всі члени альянсу погодились, що Україна зможе доєднатись до НАТО лише після закінчення війни та реформ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини