Головна Новини Світ Росія У Кремлі сердито дивляться на Португалію: Лісабон передав Україні техніку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі сердито дивляться на Португалію: Лісабон передав Україні техніку Росії

Україна отримала від Португалії російські вертольоти Ка-32. У Росії пригрозили.

сьогодні, 10:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія погрожує Португалії помстою за передачу Україні вертольотів Ка-32. Влада Португалії доставила в Україну шість машин, які раніше використовувалися для гасіння пожеж. Кремль через речницю МЗС РФ Марію Захарову назвав дії Лісабона "ворожими кроками". 

У Кремлі сердито дивляться на Португалію: Лісабон передав Україні техніку Росії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Португалія приєдналася до групи країн, які підтримують Україну у війні проти Росії. Європейська країна вирішила передати Україні гелікоптери Ка-32, які у 2006 році були закуплені у Росії. Допомогу Португалії прокоментували у Кремлі, заявивши про готовність до дій у відповідь.

"Розглядаємо факт передачі цієї авіатехніки київському режиму як черговий ворожий крок щодо нашої країни у руслі злочинного курсу "колективного Заходу" щодо ведення гібридної війни проти Росії та затягування конфлікту в Україні", — сказала Захарова.

Речниця МЗС РФ розкритикувала Лісабон та заявила, що Португалія допомагаючи Україні втрачає незалежність та стає підвладна США.

"Такі дії Португалії свідчать про практично повну втрату зовнішньополітичної самостійності та сприяють подальшому поглибленню кризи у російсько-португальських відносинах", — додала Захарова.

У жовтні 2022 року тодішня очільниця Міноборони Португалії Гелена Каррейраш повідомила про відправку гелікоптерів в Україну. Однак соціалістичний уряд прем'єр-міністра Антоніо Кошти, який керував до квітня 2024 року, тоді не прийняв цього рішення. Однак тепер гелікоптери опинились в Україні. Їх транспортування здійснювалося наземним транспортом, а остання доставка відбулася у вересні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський запросив Росію на мирні переговори. Захарова відповіла.

Також "Коментарі" писали, що Росія пригрозила Україні після масштабної атаки дронів по РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини