Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на передачу доходів від заморожених активів РФ Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на передачу доходів від заморожених активів РФ Україні

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Захід «діє обережно» у питанні конфіскації російських активів, оскільки розуміє «наслідки» такого кроку

22 травня 2024, 14:26 comments1552
Поділіться публікацією:

Експропріацією назвав передачу Європейським Союзом Україні доходів від заморожених активів Росії речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков.

У Кремлі відреагували на передачу доходів від заморожених активів РФ Україні

Дмитро Пєсков

При цьому Пєсков звернув увагу на те, що йдеться все ж таки про доходи від активів, а не про передачу самих активів. На його думку, Захід "розуміє наслідки" таких кроків, тому приймає обережні рішення.

"Тому пішли за урізаним варіантом, але й урізаний варіант є нічим іншим, як експропріацією, тому що всі ці доходи, вони таки є доходами з наших авуарів і передавати їх на інші цілі також є порушенням усіх правил та норм міжнародної фінансово-економічної системи"
, — заявив Пєсков.

За його словами, у Росії уважно стежитимуть за тим, як ці рішення реалізовуватимуться.

"Звичайно ж, триває процес оцінки наслідків та відповіді у тому вигляді, в якому він найкраще відповідатиме нашим інтересам",
— сказав він.

У той же час речник кремлівського диктатора зазначив, що в Росії звернули увагу на те, що протягом останніх кількох тижнів глави міжнародних фінансових інститутів, представники економічної спільноти нібито неодноразово закликали "одуматися" і не робити кроків, які неминуче завдадуть шкоди міжнародній фінансово-економічній системі, до яких вони належать ті рішення, які були анонсовані в ЄС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що посли ЄС домовилися про передачу Україні конфіскованих надприбутків від російських державних активів, заморожених у Євросоюзі. При цьому представник МЗС країни-агресора Марія Захарова накинулася із погрозами на країни Заходу через можливість конфіскації активів РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини