Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на передачу Україні доходів від заморожених активів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на передачу Україні доходів від заморожених активів РФ

У Кремлі обіцяють «продуману реакцію» на дії Європейської комісії

26 липня 2024, 15:27 comments2307
Поділіться публікацією:

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про те, що 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів уже переведено на потреби оборони та відновлення України.

У Кремлі відреагували на передачу Україні доходів від заморожених активів РФ

Дмитро Пєсков

Це рішення вже прокоментували у Кремлі. Зокрема, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков повідомив, що такі дії є приводом для запровадження "продуманих дій".

"Це (рішення) не привід для оперативної реакції. Це привід, безумовно, для продуманих дій у відповідь на подібні незаконні рішення, які реалізуються з боку Євросоюзу. Ці дії будуть обов'язковими, але вони мають бути продумані, вони мають повністю відповідати нашим інтересам" , — сказав Пєсков.

При цьому речник кремлівського диктатора підкреслив, що подібні кроки Європейської комісії не залишаться без відповіді.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з сьогодні ЄС виділяє перший платіж на підтримку України у розмірі 1,5 мільярда євро, отриманий від заморожених російських активів .

Зазначається, що доходи, отримані операторами ЄС та центральними депозитаріями цінних паперів (ЦДЦП) від заморожених російських суверенних активів, були передані Euroclear Єврокомісією як перший транш 23 липня. Наразі ці кошти будуть направлені через Європейський фонд миру та Фонд для України для зміцнення військового потенціалу України та сприяння відновленню країни. При цьому відомо, що у відповідь на вторгнення Росії до України Європейський Союз та його держави-члени ухвалили кілька пакетів санкцій проти Росії. В рамках цих санкцій було заморожено активи Центрального банку Росії, які перебувають у країнах ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини