Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на продовження зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на продовження зернової угоди

Речник Кремля Дмитро Пєсков розповів про продовження зернової угоди та список вимог Росії, який зараз опрацьовується.

18 травня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Москві підтвердили, що зернова угода продовжена ще на два місяці і діятиме до 18 липня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на продовження зернової угоди

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

17 травня Реджеп Ердоган сповістив, що Чорноморська зернова ініціатива між Україною та Росією за сприянням ООН і Туреччини була продовжена ще на 60 днів. Того ж дня це підтвердили в Україні. У Москві підтвердили продовження зернової угоди лише наступного дня. Речник Кремля Дмитро Пєсков вказав, що є "відносний результат" на переговорах.

Слід зазначити, що перед цим представник Росії в ООН надіслав ультимативний список вимог, щоб досягти рішення щодо зернової угоди, зокрема у списку вимог було підключення Россільгоспбанку до SWIFT та відновлення роботи російського аміакопроводу, про що згадав представник Кремля Дмитрій Пєсков.

"Говорячи про можливість підключення Россільгоспбанку до SWIFT — опрацьовуються варіанти, "еквівалентні розблокуванню". Щодо розв'язання проблеми постачання російського аміаку, то робота триває", — повідомляють слова Пєскова російські ЗМІ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров відповів на мирну ініціативу вирішення війни, яку пропонує президент Південної Африки. Африканський лідер зазначив, що Зеленський та Путін схвалили старт мирної місії.

Також "Коментарі" писали про міністра аграрної політики Миколу Сольського, який розповів про виклики з якими зіткнулись українські фермери, дав прогноз на посівну кампанію та вказав на наслідки виходу Росії з зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/203065
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини