Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на пропозицію Китаю щодо мирної конференції по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на пропозицію Китаю щодо мирної конференції по Україні

З'явилась реакція Кремля на ініціативу Китаю провести мирну конференцію, яка б мала наблизити Україну та Росію до завершення війни.

16 квітня 2024, 13:13 comments2042
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков назвав "збалансованою позицію" Китаю щодо війни в Україні, який запропонував провести конференцію для розгляду мирних планів, щоб закінчити війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на пропозицію Китаю щодо мирної конференції по Україні

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував заяви Китаю по мирній конференції.

"Підхід КНР по Україні збалансований та конструктивний, Москва його вітає", — сказав Пєсков.

Також Пєсков відреагував на ініціативу Франції щодо перемир’я на час проведення Олімпійських ігор. За словами Пєскова Москва не отримала офіційних заяв з Парижу. Крім того, речник Кремля звинуватив Україну. 

"Київ використовує спроби перемир'я для перегрупування, це ускладнює реалізацію таких ініціатив", — сказав Пєсков попри те, що Росія сама неодноразово порушувала подібні перемир’я раніше.

Нагадаємо, що Китай кілька разів заявляв про необхідність міжнародної конференції для обговорення мирних планів вирішення війни в Україні. Нещодавно про цю ініціативу заявив і лідер КНР Сі Цзіньпін, який зауважив, що до міжнародного заходу має бути залучена також Росія на рівних умовах з Україною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленьський відповів, чи готовий говорити з Росією щодо закінчення війни в Україні та які вже практичні кроки існують для мирного вирішення війни.

Також "Коментарі" писали про президента Польщі Анджея Дуду, який розповів, чи існують сьогодні мирні переговори між Україною та Росією щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини