Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на готовність України до переговорів з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на готовність України до переговорів з Росією

Представника адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков заявив, що Росія хоче дочекатись роз'яснень про готовність України до мирних переговорів з РФ щодо закінчення війни.

24 липня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час переговорів з китайськими дипломатами заявив, що Україна готова до мирних переговорів з Росією. На слова очільника МЗС України відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков. Про це повідомляє портал "Коментар" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на готовність України до переговорів з Росією

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков під час брифінгу прокоментував заяву українського міністра Дмитра Кулеби про готовність до переговорного процесу з Росією щодо закінчення війни в Україні. За словами представника Путіна, Росія хоче дізнатись деталі щодо можливих переговорів, які обговорювались між Україною та Китаєм.

"Ми з вами дійсно знаємо з повідомлень з Пекіна, що на зустрічі з паном Ван І була зроблена така заява. Сам собою посилання, можна сказати, в унісон з нашою позицією. Ви знаєте, що російська сторона ніколи не відмовлялася від переговорів, завжди зберігала свою відкритість до переговорного процесу, та й тут важливі деталі, яких ми з вами поки не знаємо. Тому дочекаємося певних подальших роз'яснень", — сказав Пєсков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна може почати мирні переговори з Росією та передати свої умови закінчення війни через посередників, подібно до того, як це було під час зернового коридору. Згодом президент України Володимир Зеленський сказав, що готовий говорити з російським диктатором Володимиром Путіним щодо закінчення війни в Україні. За словами президента, така розмова може статись на основі плану, який покладатиметься на Статут ООН. У Кремлі відреагували на заяви Володимира Зеленського та заявили, що така позиція України краща, ніж відмова від мирних переговорів. Однак речник Кремля Дмитрій Пєсков додав, що Росія чекає конкретних дій з боку Києва.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС РФ Марію Захарову, яка вважає, що словам України про мирні переговори "немає віри".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини