Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на видачу ордерів на арешт Шойгу та Герасимова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на видачу ордерів на арешт Шойгу та Герасимова

У Кремлі назвали абсурдом видачу ордерів на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова

26 червня 2024, 13:32 comments1016
Поділіться публікацією:

Як заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков, у Кремлі вважають абсурдними ордери, видані палатою попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо екс-міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

У Кремлі відреагували на видачу ордерів на арешт Шойгу та Герасимова

Шойгу і Герасимов

"Ми вважаємо їх досить абсурдними, як і минулі два ордери, які стосувалися глави держави та нашого дитячого омбудсмена", — сказав Пєсков.

При цьому він нагадав, що Росія не визнає юрисдикції МКС.

"Ми не визнаємо юрисдикцію цього суду, не є членами відповідного статуту. Відповідно, ми не визнаємо ці ордери", — сказав Пєсков.

Напередодні стало відомо, що досудова палата Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт екс-міністра оборони РФ, а нині секретаря РБ РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Їх звинувачують у скоєнні воєнних злочинів.

Палата попереднього виробництва визнала, що є розумні підстави вважати, що обидва підозрювані відповідають за ракетні удари, завдані ЗС РФ по українській електротехнічній інфраструктурі. Протягом цього періоду російськими окупантами було завдано великої кількості ударів по численних електростанціях та підстанціях у багатьох місцях на території України.

При цьому відомо, що в Раді безпеки Росії заявили , що рішення палати попереднього провадження Міжнародного кримінального суду про арешт секретаря РБ РФ Сергія Шойгу є "струсу повітря". Там заявили, що таке рішення ухвалено у рамках "гібридної війни". У російському відомстві також заявили, що рішення МКС є "нікчемним".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини