Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на засідання Ради Україна-НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на засідання Ради Україна-НАТО

У Росії негативно відреагували на посилення співпраці НАТО та України.

30 листопада 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Москві не подобається програма співпраці між Україною та НАТО. За словами представника адміністрації президента Путіна такі дії мають "провокаційний характер". Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на засідання Ради Україна-НАТО

Дмитрій Пєсков про реакцію Росії на засідання Україна-НАТО. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу з журналістами речник Кремля Дмитрій Пєсков повідомив реакцію Росії на засідання Ради Україна-НАТО, яке відбулось 29 листопада.

"Москві не подобається чергова програма співпраці НАТО та України, вона має провокаційний характер", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, що в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулось перше засідання Ради Україна НАТО. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час перемовин було схвалено програму для України на наступний рік. Нова амбітна програма буде базуватись на інноваціях, енергетичній безпеці та взаємосумісності між Україною та НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український міністр Дмитро Кулеба розповів про "чесну домовленість" між Україною та союзниками по НАТО, яка стосується війни проти Росії. Крім того, Кулеба перед зустріччю Ради Україна-НАТО різко відповів на питання щодо можливих територіальних поступок з боку України на користь Росії. За його словами Україна буде відстоювати повернення територій до кордонів 1991 року.

Також "Коментарі" писали, що у Латвії назвали, хто має бути новим генсеком НАТО та вказали основні критерії для вибору наступника Єнса Столтенберга, якому кілька разів продовжували повноваження через війну в Україні. Столтенберг має залишити свою посаду у жовтні 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини