Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про готовність Путіна до зустрічі з лідерами Ради Безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про готовність Путіна до зустрічі з лідерами Ради Безпеки ООН

У Кремлі заявили, що Путін залишається відкритим для контактів

сьогодні, 10:48
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін відкритий для контактів із главами країн — постійних членів Ради Безпеки ООН, про це заявив його речник Дмитро Пєсков.

У Кремлі заявили про готовність Путіна до зустрічі з лідерами Ради Безпеки ООН

Володимир Путін

"Президент залишається відкритим для контактів, але через зрозумілі причини перспектива такої зустрічі зараз нереалістична", — сказав Пєсков.

При цьому він нагадав, що 2021 року Путін запропонував провести саміт лідерів Ради безпеки ООН для обговорення світових проблем. Тоді його ініціативу підтримали в МЗС КНР, наголосивши на важливості Ради безпеки ООН у забезпеченні глобальної безпеки.

До речі, міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що кілька країн прагнуть штучно форсувати реформу Ради Безпеки ООН, проте Китай та Росія не дозволять перетворити цей процес на "небезпечні ігри".

За його словами, для реалізації реформ Ради безпеки ООН буде потрібно схвалення двох третин країн — членів організації. Лавров заявив, що якщо ці "шановні країни" все ж таки погодяться на зміни, то вони "будуть маргіналізовані в цій реформі", і для них легітимність Ради Безпеки впаде, а не зміцниться. При цьому він додав, що Китай повністю поділяє позицію Російської Федерації, обидві країни вимагають спільної згоди замість того, щоб розділяти ООН.

На думку Лаврова, поспішати у цьому питанні не можна, оскільки питання реформування Ради безпеки ООН викликає зіткнення національних інтересів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що вимога про виключення Росії з Ради безпеки ООН з'явилася з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Воно актуальне і сьогодні, але досягти цього неймовірно складно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини