Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили, що за кілька тижнів амбітно "дадуть відповідь на ембарго"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили, що за кілька тижнів амбітно "дадуть відповідь на ембарго"

Агресор планує запровадити заборонений механізм на продаж нафти російськими компаніями в рамках цінової стелі вже до кінця 2022 року

6 грудня 2022, 17:00 comments3856
Поділіться публікацією:

На тлі ембарго на російську нафту, що вступило в силу, Росія планує створити і запустити механізм, який заборонить російським компаніям продавати нафту країнам в рамках цінової стелі. Як заявив віце-прем'єр РФ Олександр Новак, російський уряд планує запровадити заборонений механізм на продаж нафти російськими компаніями в рамках цінової стелі. Це рішення вже може з'явитися до кінця 2022 року, тобто протягом кількох тижнів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "ТАРС".

У Кремлі заявили, що за кілька тижнів амбітно "дадуть відповідь на ембарго"

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Так, я впевнений, що так, зробимо. Зараз обговорюємо, доопрацьовуємо рішення, обговорюємо з компаніями", — заявив віце-прем'єр РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у понеділок, 5 грудня, набули чинності нафтові санкції ЄС (узгоджені також країнами "Великої сімки" та Австралією) проти Росії. За рішенням Ради Євросоюзу запроваджено ліміт ціни на російську нафту (60 доларів за барель) та заборонено морське транспортування російської нафти до третіх країн. Експерти продовжують спеціально для видання "Коментарі" аналізувати енергетичні санкційні удари по РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — стеля цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель є недостатньою. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного звернення до українців, критикуючи компромісне рішення Заходу. За словами українського президента, ціна має бути обмежена на рівні 30 дол. за барель, інакше російський бюджет отримає на рік близько $100 млрд – і ці гроші підуть на війну та спонсорування терористичних режимів та організацій. Видання "Коментарі" разом з експертами розбиралося - чи можливий перегляд "стелі" ?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини