Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявляють про "дипломатичний тріумф" Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявляють про "дипломатичний тріумф" Росії

Путін намагається використати саміт БРІКС для впливу на міжнародному рівні попри західні санкції та війну в Україні.

сьогодні, 10:44
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

З 22 по 24 жовтня Казань прийматиме 16-й саміт БРІКС. Ця зустріч відзначатиметься розширенням складу, оскільки до основних п’яти країн (Росія, Китай, Індія, Бразилія, ПАР) приєднаються ще чотири нові учасники – Єгипет, Іран, ОАЕ та Ефіопія. Кремль уже назвав цей захід "наймасштабнішим зовнішньополітичним проєктом", що коли-небудь проводився на території Росії, і робить ставку використати його для демонстрації своєї дипломатичної значущості на міжнародному рівні попри західні санкції.

У Кремлі заявляють про "дипломатичний тріумф" Росії

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Цьогорічний саміт відзначається приєднанням нових членів, що вперше розширює БРІКС до дев'яти країн. За словами помічника Путіна Юрія Ушакова, запрошення на саміт надіслано 38 державам, і вже 33 з них підтвердили свою участь. Очікується, що 24 країни будуть представлені на рівні перших осіб, серед яких лідери Китаю, Індії та ПАР.

За його словами, цей захід нібито свідчить про дипломатичний тріумф для Росії та спосіб продемонструвати, що, попри міжнародні санкції та дипломатичну ізоляцію після вторгнення в Україну, Москва залишається важливим гравцем на світовій арені і має підтримку глобальних партнерів.

"Ми вважаємо, що БРІКС — це прообраз багатополярності, структура, яка об'єднує південну та східну півкулі на основі принципів суверенітету та взаємної поваги", — сказав Лавров.

США та їхні союзники скептично ставляться до перспектив БРІКС як серйозного геополітичного суперника. Водночас, зростає занепокоєння щодо зміцнення зв'язків Росії з такими країнами, як Китай, Іран та Північна Корея, особливо на тлі вторгнення в Україну. Захід підозрює, що Росія прагне використати саміт для просування своїх наративів про війну і подальшого поширення свого впливу в регіонах.

Попередня зустріч БРІКС відбулася в ПАР без участі російського диктатора Володимира Путіна через побоювання його арешту після видачі ордера Міжнародного кримінального суду. Однак, тепер, у домашніх умовах, Путін сподівається використати саміт як засіб посилення власної політичної легітимності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після того, як президент Бразилії вдарився головою, він передумав їхати на саміт БРІКС в Росію.

Також "Коментарі" писали про те, що на саміт БРІКС в Казань можуть приїхати терористи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини