Головна Новини Світ Росія У Лаврова заявили, що НАТО готує провокацію проти Росії: через що істерика у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лаврова заявили, що НАТО готує провокацію проти Росії: через що істерика у Кремлі

Росія боїться провокацій з боку НАТО, побоюється навчань Альянсу, які розпочнуться за кілька днів у Фінляндії

24 квітня 2024, 08:40 comments1909
Поділіться публікацією:

Навчання НАТО в Фінляндії, що межує з Росією, які розпочнуться 26 квітня в безпосередній близькості від російсько-фінляндського кордону, "мають провокаційний характер". Як інформує портал "Коментарі", про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

У Лаврова заявили, що НАТО готує провокацію проти Росії: через що істерика у Кремлі

Марія Захарова. Фото: із відкритих джерел

Марія Захарова заявила, що "для виправдання своїх агресивних устремлінь представники Північноатлантичного блоку цілеспрямовано нагнітають істерію навколо уявної російської "загрози", зокрема, активно поширюють інсинуації про плани Росії напасти на країни-члени організації".

Крім того, МЗС Росії вважають, що маневри НАТО біля кордонів РФ підвищують ризики можливих військових інцидентів.

"Альянс продовжує практичне військове освоєння колись нейтральної держави, авторитетного учасника дискусій щодо зміцнення стабільності та безпеки", — заявила Марія Захарова.

Зазначимо, заявляти про провокації Марії Захарової не вперше. Нещодавно вона назвала провокаційною заявою слова президента Польщі Анджея Дуди про готовність розмістити в країні ядерну зброю. Більше того, офіційний представник МЗС країни-агресора заявила, що нібито Варшава вже давно намагається узгодити розміщення на своїй території американської ядерної зброї.

Марія Захарова заявила, що Варшаві, мабуть, недостатньо того, що вона вже й так входить до НАТО. Також спікер російського МЗС зазначила, що Польща бере активну участь у відпрацюванні "спільних ядерних місій" Північноатлантичного блоку як держави, яка надає пряму підтримку таким операціям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/242648
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини