Головна Новини Світ Росія У Лукашенка розповіли, від чого відштовхуватимуться у питанні визнання Криму російським
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка розповіли, від чого відштовхуватимуться у питанні визнання Криму російським

Посол Білорусі в Україні Ігор Сокіл заявив, що поїде Лукашенко до Криму чи ні – залежатиме від дій української влади

24 грудня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко формує зовнішню політику щодо України, відштовхуючись виключно від дій офіційного Києва. При цьому Мінськ не ставить під сумнів територіальну цілісність України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Наш" заявив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

У Лукашенка розповіли, від чого відштовхуватимуться у питанні визнання Криму російським

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Посол заявив, чи відвідає чи не відвідає Олександр Лукашенко Крим, визнає він анексію чи ні – залежить виключно від українського керівництва. Ігор Сокол зазначив, що Білорусь ніколи не намагалася дискутувати на тему територіальної цілісності та незалежності України. Але зараз, формуючи своє ставлення до України, виходить із тих реалій, які є у світі.

Нагадаємо, на початку листопада самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву про те, що він не проти відвідати анексований Крим, заїхавши туди зі сторони Росії. Більше того, Лукашенко навіть висловив образу на адресу російського президента Путіна стосовно того, що той не реагує на його прохання взяти з собою до Криму. Лукашенко тоді заявив, що він хотів би побачити, як змінився острів останнім часом, як там живуть люди. Після такої публічної заяви пройшло достатньо часу, але Лукашенко у Криму так і не побував.

На таку заяву Лукашенка дуже гостро відреагували на МЗС України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив офіційний Мінськ, що Україна залишає за собою право діяти за всією програмою. Також Кулеба назвав заяву Лукашенка "потоком свідомості", що не заслуговує на будь-яку оцінку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини