Головна Новини Світ Росія У Москві невідомі зірвали показ фільму про Голодомор «Гарет Джонс»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві невідомі зірвали показ фільму про Голодомор «Гарет Джонс»

Під час показу фільму про Голодомор на центр "Меморіал" в Москві напали невідомі

15 жовтня 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

У Москві під час показу фільму Агнешки Холланд "Гарет Джонс" (в українському прокаті — "Ціна правди") в приміщення правозахисного центру "Меморіал" увірвалися кілька десятків людей, які приховували свої обличчя за масками. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

У Москві невідомі зірвали показ фільму про Голодомор «Гарет Джонс»

Фільм «Гарет Джонс». Фото: DONTTAKEFAKE

Минуло не більше 10 хвилин, як почався показ фільму. У приміщення забігли молоді люди в масках. Вони віддали команду всім присутнім в офісі лягти на підлогу. Присутні перелякалися, тому що подумали, що відбувається захоплення будівлі і вони опиняться в заручниках. Після того, як глядачі виявилися на підлозі, люди, що увірвалися в будівлю, забралися на сцену і почали обзивати людей "фашистами" і викрикувати фрази "Геть!" і "Іди!".

У повідомленні говориться, що, поки прибув поліцейський патруль більшість із нападників втекла, але трьох осіб все-таки вдалося доставити до відділку. Правда про подальшу їхню долю не повідомляється.

Кінокартина "Гарет Джонс" стала дуже популярною на Заході. Головний її герой — британський кореспондент, який прибув в СРСР і став свідком жахливих сцен Голодомору в Україні, про який радянська влада всіляко замовчувала.

Цікаво, що правозахисний центр "Меморіал", куди і увірвалися молодики в масках, офіційно визнаний російською владою "іноземним агентом". Громадські працівники та юристи займаються тим, що допомагають тим, хто постраждав від політичних репресій в СРСР і нинішній Росії, досліджують факти злочинів влади РФ і колишнього СРСР.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Путін знову звинуватив Україну в відкачці російського газу, який йде в ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини