Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ накинулися на НАТО зі звинуваченнями: згадали часи СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ накинулися на НАТО зі звинуваченнями: згадали часи СРСР

У РФ звинуватили НАТО в тому, що Альянс порушив обіцянки, які дав керівництву СРСР

сьогодні, 11:33
Поділіться публікацією:

Як заявив заступник міністра закордонних справ країни-агресора РФ Олександр Грушко, країни НАТО нібито готуються до проведення бойових дій проти Росії, проте влада РФ враховує всі можливі варіанти розвитку подій.

У МЗС РФ накинулися на НАТО зі звинуваченнями: згадали часи СРСР

НАТО

"Наразі натівці перестали приховувати, що готуються до потенційного збройного зіткнення з Росією. Йде постійне відпрацювання можливих варіантів бойових дій проти Росії", — заявив російський дипломат.

Грушко заявив, що Альянс перекидає війська на східний фланг, розміщує на ньому склади зі зброєю, а також обкатує шляхи переміщення солдатів через Атлантичний океан. Крім того, у нещодавніх навчаннях альянсу як основний противник фігурувала саме Росія, зазначив російський чиновник.

Водночас, Грушко заявляє, що саме НАТО відмовилося вести діалог з Москвою, а політика альянсу призвела до кризи безпеки в Європі.

Крім того, російський дипломат заявив, що ситуація у сфері безпеки виглядала б інакше, якби НАТО не прагнуло за всяку ціну затягнути у свої лави якнайбільше держав. За його словами, якби альянс зупинився на кордоні Одер-Нейсе, як було обіцяно керівництву Радянського союзу, єдиною зоною дотику Російської Федерації та блоку був би кордон у районі Кіркенеса (Норвегія) завдовжки трохи більше 100 кілометрів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нібито Україні можуть запропонувати членство в НАТО в обмін на території. При цьому йдеться про так званий німецький сценарій. Тобто до Альянсу приймуть частину України, а окуповані території відійдуть РФ, при цьому Київ має гарантувати, що їх повертатиме виключно дипломатичним шляхом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини