Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ звинуватили США в тому, що вони використовують на Тайвані ті самі методи, що й в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ звинуватили США в тому, що вони використовують на Тайвані ті самі методи, що й в Україні

У Росії вважають, що США в Тайвані використовують ті самі методи, що й в Україні

27 червня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Глава першого департаменту Азії МЗС РФ Іван Желохівцев заявив, що Сполучені Штати, постачаючи на Тайвань озброєння та заохочуючи "сепаратизм", використовують ті самі методи, що й в Україні.

У МЗС РФ звинуватили США в тому, що вони використовують на Тайвані ті самі методи, що й в Україні

Росія і США

Дипломат країни-агресора наголосив, що останнім часом тайванське питання стало особливим подразником у відносинах США та КНР.

"Вашингтон та його сателіти, порушуючи принцип одного Китаю, зміцнюють військово-політичні зв'язки з островом, накачують його зброєю, заохочують сепаратистські настрої. Очевидно, що процеси, що відбуваються на Тайвані, багато в чому схожі на ті, які західники застосовували щодо України", — заявив Желоховцев.

Він зазначив, що Москва та Пекін добре розуміють ризики проникнення НАТО до Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що офіційний представник Міноборони Китаю У Цянь заявив , що Пекін не чутиме загрози, що походять від інших держав. За його словами, Сполучені Штати, які бажають "перетворити Тайванську протоку на пекло", самі туди попрямують першими. За словами Цяня, Китай не має наміру піддаватися на погрози та залякування з боку третіх країн.

При цьому відомо, що в червні видання The Washington Post повідомляло, що США пригрозили влаштувати в Тайванській протоці "безпілотне пекло", якщо Китай розпочне операцію проти острова. Також повідомлялося, що Вашингтон та Пекін вперше за п'ять років відновили напівофіційні переговори щодо ядерного озброєння. У Пекіні стверджують, що не загрожуватимуть застосуванням ядерної зброї через ситуацію навколо Тайваню, розповіли джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини