Головна Новини Світ Росія У МЗС Росії повідомили про евакуацію дипломатів з України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Росії повідомили про евакуацію дипломатів з України

Заява була опублікована незабаром після того, як Рада Федерації Росії схвалила прохання президента Росії Володимира Путіна про введення військ

22 лютого 2022, 22:10
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України оголосили про рішення вивести дипломатичний персонал з України, посилаючись на загрози фізичної розправи. Згідно із заявою МЗС Росії, з 2014 року посольство Росії у Києві та генеральні консульства країни в Одесі, Львові та Харкові неодноразово зазнавали нападів.

У МЗС Росії повідомили про евакуацію дипломатів з України

Росія (фото з відкритих джерел)

“Проти Російського центру науки та культури у Києві регулярно влаштовувалися провокації, завдано шкоди здоров'ю його керівника, заподіювалася шкода майну центру. Об'єктом агресивних процесів стали російські дипломати. Вони отримували погрози фізичного насильства. Їхні транспортні засоби підпалювали”, – йшлося у повідомленні.

У заяві зазначили, що всупереч зобов'язанням щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини, влада України "не відреагувала на те, що відбувається". Заява була опублікована невдовзі після того, як Рада Федерації Росії схвалила прохання президента Росії Володимира Путіна про введення військ за кордон на тлі занепокоєння через можливу війну з Україною.

Нагадаємо, уряд Канади закликає своїх громадян не планувати поїздки в Україну. Дипломатам же надано рекомендацію вивозити свої сім'ї з України. Причина – велика можливість російського вторгнення. Як передає видання "Коментарі", ця інформація опублікована на офіційному сайті уряду Канади.

В уряді просять своїх громадян без потреби не відвідувати Україну. Головною причиною такого рішення є те, що з боку Росії наростає загроза військового вторгнення в Україну. До того ж відбувається збільшення військової могутності у самій країні.

Влада Канади звертається також до тих співвітчизників, які зараз перебувають в Україні, по можливості не продовжувати своє перебування у країні. Видання "theglobeandmail" також повідомило, що дипломатичне відомство Канади дало рекомендації дипломатам, які працюють в Україні, вивозити свої сім'ї з країни через високу ймовірність початку військового конфлікту України та Росії. Також в уряді Канади попросили канадців не планувати свої поїздки до анексованого Криму та на територію ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини