Головна Новини Світ Росія У НАТО розповіли про втрати російської армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розповіли про втрати російської армії в Україні

Північна Корея направила війська в Росію: втрати Путіна перевищили 600 тисяч

сьогодні, 16:31
Поділіться публікацією:

За оцінками НАТО, втрати російської армії під час війни в Україні сягнули близько 600 тисяч солдатів. Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, підкресливши, що ці цифри свідчать про катастрофічні наслідки для російських збройних сил. Водночас він наголосив на поглибленні співпраці між Росією та Північною Кореєю, що додає нових викликів міжнародній безпеці.

У НАТО розповіли про втрати російської армії в Україні

Марк Рютте

"Понад 600 000 російських солдатів було вбито або поранено під час війни, і Путін не в змозі продовжувати свій напад на Україну без іноземної підтримки", — заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте у Брюсселі після консультацій із південнокорейськими військовими та представниками розвідки.

Паралельно з цим, Марк Рютте підтвердив інформацію про прибуття до Росії північнокорейських військових підрозділів. За словами Рютте, кілька тисяч військових з КНДР вже досягли Курської області, і загалом Пхеньян планує відправити близько 12 тисяч солдатів. Нова хвиля співпраці між Росією та КНДР створює загрозу для європейської та індо-тихоокеанської безпеки.

"Поглиблення військового співробітництва між Росією і Північною Кореєю становить загрозу як для індо-тихоокеанської, так і для євро-атлантичної безпеки", — прокоментував ситуацію Рютте. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Генеральний секретар НАТО Марк Рютте обговорив з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем інформацію про можливе відправлення військових КНДР для участі у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це Марк Рютте написав у себе в соцмережі X.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини