Головна Новини Світ Росія У небі над Росією помітили яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У небі над Росією помітили яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)

Імовірно, куля була частиною метеорного потоку Леоніди.

18 листопада 2021, 14:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вогняна куля осяяла небо над Росією. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

У небі над Росією помітили яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)

Метеор. Ілюстрація: Pixabay

Вчора ввечері, 17 листопада, у небі над російським містом Нефтекамськ (республіка Башкортостан) помітили яскравий метеор. Момент падіння небесного тіла зафільмували очевидці.

На кадрах відео видно, як палаюча куля з довгим хвостом летить до Землі. Зазначається, що падіння метеора також помітили в республіках Удмуртія та Татарстану. Камінь згорів у атмосфері.

Як пише ЗМІ, імовірно, космічний камінь був частиною метеорного потоку Леоніди, який вчора вночі досяг свого піку.

Довідково: метеорний потік Леоніди проходить з 14 по 21 листопада. Потік характерний швидкими білуватими метеорами, що влітають в атмосферу Землі зі швидкістю 71 кілометр на секунду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що яскрава вогненна куля пронеслася в небі на Сполучених Штатах Америки. Його помітили після старту місії Crew-3 американської компанії SpaceX. У зв'язку з подією Американське метеорне товариство (AMS) повідомило про майже 400 спостережень метеору. Деякі очевидці могли бачити одночасно космічний камінь та слід від ракети Falcon 9.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що американське відомство N ASA показало, як із пилу народжується зірка. Вона знаходиться у відбивній туманності та притягує до себе пил та газ. Вчені розповіли, що коли процес формування нового світила завершиться, почнеться ядерний синтез та зірка почне випромінювати своє світло. З пилу, що залишився, можуть утворитися нові планети або комети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини