Головна Новини Світ Росія У Путіна дуже розізлилися через нове рішення США та заявили про "погрозу"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна дуже розізлилися через нове рішення США та заявили про "погрозу"

Реагуючи на нові санкції, у Росії звинуватили США в причетності до підривів на "Північному потоці 1" та "Північному потоці 2"

16 листопада 2023, 20:30 comments3370
Поділіться публікацією:

США вели нові санкції проти великого російського проєкту "Арктик СПГ 2", що знаходиться на Гиданському півострові. Але в Кремлі цьому дуже не зраділи та звинуватили Америку у причетності до підриву російських "потоків" та назвали це загрозою, пишуть російські пропагандисти.

 У Путіна дуже розізлилися через нове рішення  США та заявили про "погрозу"

"Арктик СПГ 2" (фото з відкритих джерел)

 Про  це повідомив під час слухань у сенатському комітеті із закордонних справ, помічник держсекретаря США з питань енергетики Джеффрі Пайатт.

"Минулого тижня ми запровадили нові санкції проти проекту "Арктик СПГ 2". Робота, яку веде координатор санкцій держдепартаменту і в тісній координації з OFAC полягає у закручуванні гайок і це критично важливо. Наша мета — задушити його", — заявив Джеффрі Пайатт.

У Кремлі не забарилися з відповіддю. Речниця російського дипломатичного відомства Марія Захарова заявила, що це нібито вказує на причетність Америки до підривів "Північних потоків 1 та 2".  Вона сказала, що перед тим були "точно такі самі заяви" американського президента та представників державного департаменту США про те, що ці проєкти треба знищити.

Тож кремлівські маріонетки, виконуючи вказівки пропаганди та розцінили слова Джеффрі Пайатт як "погрозу на адресу чергових інфраструктурних проектів Росії у цій же сфері".

За словами кремлівських речників, через те, що США нібито не можуть досягти переваг у конкурентному середовищі,  Вашингтон  намагається нібито знищити ті проєкти, які цьому перешкоджають.  

"Вони пішли шляхом залякування та реалізації своїх погроз, інших варіантів оцінити це немає. Це системний підхід представників офіційного Вашингтона до знищення об’єктів громадянської інфраструктури в енергетичній сфері", — заявила Захарова, передають "РИА Новости".

"Арктик" ЗПГ 2 — це російський проєкт з видобутку природного газу та виробництва зрідженого природного газу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини