Головна Новини Світ Росія У Путіна і Ердогана великі плани на Европу. ЄС незадоволений такими діями
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна і Ердогана великі плани на Европу. ЄС незадоволений такими діями

Москва й Анкара планують перетворити Туреччину на новий енергетичний центр із Європою як цільовим ринком.

19 жовтня 2022, 17:16 comments1329
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путіна та його колега Таїп Ердоган планують зробити Туреччину новим центром для енергоресурсів ЄС. Такі ідеї не до вподоби європейцям, оскільки ЄС прагне бути незалежним від газу Росії. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

У Путіна і Ердогана великі плани на Европу. ЄС незадоволений такими діями

Реджеп Ердоган та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабного вторгнення відносини між Москвою та Анкарою продовжують зближуватись. Президенти цього року вже зустрілись чотири рази, Туреччина збільшила імпорт російської нафти у два рази. Також росіяни, які втекли від мобілізації з РФ до Туреччини винаймають житло та очолили список іноземних громадян, які найбільше купують житло в країні.

Як стверджує видання, Путін та Ердоган домовляються про розширення трубопроводу "Турецький потік", який проходить від Росії через Чорне море до Туреччини. Таким чином російський газ міг би потрапляти на ринки Європи, не використовуючи трубопроводи у Балтійському морі, які нещодавно зазнали аварій.

Туреччина постійно наголошувала, що хоче стати хабом для Європи, адже так матиме економічні та політичні дивіденди перед ЄС. Ердоган повідомив 19 жовтня, що роботи над розширенням трубопроводу почнуться негайно. В проєкті також бере участь глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Росія вважає, що ЄС погодиться на такі умови, адже може зіштовхнутись з потужною енергетичною кризою найближчими місяцями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що турецький лідер змусив чекати Путіна.

Також "Коментарі" писали про план Путіна за яким він мав підставити Україну перед ЄС. Планом оприлюднив президент України Володимир Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

19 жовтня 2022, 16:58

СЕКС Знакомства нeподалекy, без oбязатeльств и дeнeг (здесь много девyшек для сeксa на pазок): бесплатно, анонимно, просто попробуй и тебе понравиться ------- https://paply.org/naraz

Андрюшка

19 жовтня 2022, 16:38

Агов, що це за останнє речення в тексті новини? Хто Президент України?


Новини