Головна Новини Світ Росія У Путіна новий дедлайн: тепер щодо захоплення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна новий дедлайн: тепер щодо захоплення Донбасу

Очільник Кремля поставив перед Герасимовим нові терміни захоплення Донбасу

16 січня 2023, 21:28
Поділіться публікацією:

Перед новим командувачем угруповання російських військ в Україні Валерієм Герасимовим стоїть завдання захоплення Донбасу і формування певної зони безпеки до березня. Про це в телеефірі заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов.

У Путіна новий дедлайн: тепер щодо захоплення Донбасу

Президент РФ визначив терміни захоплення українських територій

“Загалом ми можемо говорити про те, що Путін не зважає на реальність, тому глобальні завдання свої не змінив. Тобто знищення українців як окремого народу і нації, знищення України як незалежної держави. Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок — це Донбас. І чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, — це мета захоплення Донбасу і формування певної зони безпеки, ну, вже до березня”, — сказав Юсов. Якщо не буде результатів в Україні – через 2-3 місяці керівництво Генштабу на чолі з Герасимовим, і, можливо, міністром оборони Шойгу може бути відправлено у відставку.

За словами речника ГУР, терміни поставлених Путіним завдань перед окупаційною армією неодноразово переносили, і незабаром уже буде рік із моменту "триденного" захоплення України.

“Рік, як вони “3 дні беруть Київ”. Ну, загалом, однак, нові цілі й нові завдання. Нічого не вийде і цього разу”, — переконаний Юсов.

Він також підтвердив, що розвідка має інформацію про ознаки підготовки російською окупаційною армією наступу на Запорізькому напрямку.

“Такі дані є. Це може свідчити як про пряму підготовку до наступальних дій з боку противника, так і про певні обманні дії для того, щоб інформаційну кампанію проводити й, скажімо так, приховати справжні наміри свої на інших напрямках фронту. Уся інформація відстежується, і відповідні висновки, і заходи проводяться з боку українських Сил оборони”, — наголосив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як писали "Коментарі", Путін змінює фундаментальні аспекти війни. Кремль готується до тривалої війни. Заходу нічого не залишається як продовжувати підтримувати України — і робити це швидко.

До того ж на шпальтах "Коментарів" йшлося й про те, що екскомандувач ЗС США визнав, що його прогноз щодо виходу України на рубежі 24 лютого провалився. Американський генерал зазначив, що перша причина, чому ВСУ не вдалося суттєво просунутися, деокупувавши свої території – це відсутність в української армії далекобійних ракет ATACMS. Друга причина  – це кількість жертв серед загарбників, на яку пішло російське керівництво. Кремль показав, що він готовий просто закидати позиції ЗСУ гарматним м'ясом, не побоюючись, що втрати зростуть у рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини