Головна Новини Світ Росія У Путіна відхрестилися від обіцянок Макрону не розпочинати нових маневрів біля кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відхрестилися від обіцянок Макрону не розпочинати нових маневрів біля кордонів України

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков зазначив, що Москва та Париж не змогли укласти угоду про деескалацію напруженості навколо України

8 лютого 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

У Росії заявили, що інформація, яку розповсюджує Париж про обіцянку Володимира Путіна своєму французькому колегі Еммануелю Макрону про те, що Росія не здійснюватиме жодних нових військових маневрів біля кордонів України, не відповідають дійсності. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Путіна відхрестилися від обіцянок Макрону не розпочинати нових маневрів біля кордонів України

Путін і Макрон. Фото: сайт Кремля

За інформацією одного з високопоставлених французьких чиновників, Путін дав обіцянку Макрону після досить тривалої розмови віч-на-віч.

І вже після того, як ця інформація з'явилася у відкритому доступі до ЗМІ відбулася реакція Кремля. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков зазначив, що Москва та Париж не змогли укласти угоду про деескалацію напруженості навколо України. При цьому спікер російського президента погодився з тим, що у знятті напруження зацікавлені як Франція, так і Росія, і сам візит президента Франції до Москви – це вже початок роботи в цьому напрямку.

Знову ж таки, посилаючись на сказане французьким чиновником, Путін запевнив Макрона в тому, що російські війська, які спільно з армією Білорусі проводять військові навчання біля кордонів України, покинуть територію Білорусі в 20-х числах лютого, повернувшись до місць постійної дислокації.

На цю інформацію Пєсков також відреагував, заявивши, що, по-перше, ніхто в Москві ніколи не говорив, що російські війська можуть залишитися в Білорусі після проведення навчання, а по-друге, війська справді повернуться на свої бази. При цьому речник Путіна не став підтверджувати, що це відбудеться саме 20 лютого.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за підсумками зустрічі з Путіним Макрон розповів, що його російський колега погодився з тим, що потрібно слідувати логіці, щоб вийти на конкретні заходи щодо деескалації конфлікту на сході України та поблизу її кордонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини