Головна Новини Світ Росія У Путіна відреагували на активність НАТО в Східній Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відреагували на активність НАТО в Східній Європі

Володимир Путін переконаний, що треба нарощувати обороноздатність

3 листопада 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з очільниками військових сил Росії та військових заводів в Сочі 1 листопада президент Росії Володимир Путін відрееагував на війська НАТО в Чорному морі та в Східній Європі. Про це пише Associated Press.

У Путіна відреагували на активність НАТО в Східній Європі

У Росії стурбовані військовими кораблями НАТО в Чорному морі, фото з відкритих джерел

Тому керівник Російської Федерації заликав посилювати протиповітряну оборону на фоні розміщення компонентів протиракетної оборони НАТО у Східній Європі й місій кораблів Альянсу в Балтійському морі на півночі та в Чорному морі на південному заході.

"Ми повинні ще більше вдосконалювати нашу систему повітряно-космічної оборони, оскільки провідні держави розробляють перспективну швидкісну ударну зброю. Це також обґрунтовано військово-політичною ситуацією, включаючи все більш інтенсивні польоти авіації НАТО поблизу Росії та появу в Балтійському та Чорному морях військових кораблів Альянсу, озброєних керованими ракетами", – сказав Путін..

Росію непокоїть перебування американського есмінця USS Porter в Чорному морі та прибуття USS Mount Whitney, флагмана 6-го флоту США, який має допомагати НАТО забезпечувати безпеку та стабільність в Чорноморському регіоні.

Нагадаємо, що в жовтні Росія призупинила свою місію в НАТО та закрила офіс Альянсу в Москві після відкликання акредитації восьми російських чиновників у штаб-квартирі в Брюсселі.

"Москва неодноразово висловлювала занепокоєння з приводу розміщення сил НАТО поблизу російських кордонів, описуючи це як загрозу своїй безпеці. Росія та Альянс також постійно звинувачують один одного в небезпечних і провокаційних маневрах на морі та в повітрі", — йдеться в матеріалі.

Так, влітку Росія заявляла, що її військовий корабель робив попереджувальні постріли, щоб британський есмінець Defender не наближався до Криму. У той же час в Британії повідомили, що пострілів не було, а корабель рухався в українських водах. Після цього в Москві висловили попередження про атаки військових кораблів в Чорному морі, якщо вони не будуть реагувати на попередження.

Як повідомляв портал "Коментарі", Байден розкритикував президентів Китаю та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини