Головна Новини Світ США Байден розкритикував президентів Китаю та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден розкритикував президентів Китаю та Росії

Президент США Джо Байден розкритикував президентів Китаю та Росії – Сі Цзінпіня та Володимира Путіна – за те, що вони не були на кліматичному саміті COP26 у Глазго

3 листопада 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Відсутність президентів Китаю та Росії – Сі Цзінпіня та Володимира Путіна на кліматичному саміті COP26 у Глазго викликала критику з боку президента США Джо Байдена. Глава Білого Дому назвав кліматичні зміни у світі великою проблемою, до якої Росії та Китаю немає жодної справи. Кліматичні зміни у світі не дуже турбують Росію та Китай. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "BBC".

Байден розкритикував президентів Китаю та Росії

Джо Байден. Фото: Reuters

Говорячи про Китай Байден зазначив, що неможливо претендувати на роль світового лідера, заплющуючи очі на головні виклики, які стоять перед планетою. Рішення Сі Цзіньпіна відмовитися від участі у саміті президент США назвав "великою помилкою". Приблизно в такому ж ключі Байден висловився і про лідера Росії Володимира Путіна, зазначивши, що в РФ вистачає проблем, пов'язаних із кліматичними коливаннями. Дика місцевість у Росії горить, але як вирішити цю проблему, які кроки слід робити президент Росії не поспішає говорити.

Видання уточнює, що всього на саміт прибуло 120 лідерів держав. Що ж до Китаю та Росії, то Сі Цзіньпіна та Путіна справді не було, але країни направили офіційні делегації.

КНР сьогодні розташована на першому місці за кількістю викидів вуглекислого газу. Одразу за ним розташувалися США. Що ж до Росії, то вона розташувалася на п'ятому місці. Третя позиція у цьому антирейтингу за країнами ЄС та Індією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена зізналися у безсиллі у боротьбі з "Північним потоком-2". У США впевнені, що не могли б зупинити "Північний потік-2", а лише відстрочити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини